Acasă Politic Orban: Pregătim hotărârea pentru prelungirea stării de alertă. Nu ne dorim alte...

Orban: Pregătim hotărârea pentru prelungirea stării de alertă. Nu ne dorim alte restricții

DISTRIBUIȚI

Premierul Ludovic Orban spune că la nivelul Guvernului se pregătește hotărârea pentru prelungirea stării de alertă:”Nu ne dorim să luăm alte măsuri care să instituie alte restricții”.

”Starea de alertă se instituie pe 30 de zile și se prelungește prin hotărâre de guvern pentru o perioadă de maximum 30 de zile. Pregătim hotărârea pentru prelungirea stării de alertă. În ceea ce ne privește, nu ne dorim să luăm alte măsuri care să instituie alte restricții. Vrem ca situația să evolueze, să scadă numărul de infectari și treptat, pe măsură ce numărul de infectări scade, să revenim la o activitate cât mai aproape de normalitate”, amintește Orban.

Întrebat dacă va fi carantinată Capitala, el spune că decizia carantinării marilor orașe ”e mai dificil de luat”. ”Sunt extrem de multe considerente. Noi nu ne dorim să ajungem aici. Obiectivul nostru este de a stăvili creșterea numărului de cazuri. De altfel, în București a existat o tendință ascendentă, dar care nu s-a încadrat în specificul creșterii din marile metropole din țările europene, unde prograsia a fost mai degrabă una de tip geometric”, precizează premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here