Acasă Economie Orban vrea ca bugetul pe 2021 să fie votat de viitorul Parlament

Orban vrea ca bugetul pe 2021 să fie votat de viitorul Parlament

DISTRIBUIȚI

Bugetul de stat pentru anul viitor va fi elaborat de actualul guvern, dar ar trebui să fie votat de legislativul următor, spune Ludovic Orban care zice că bugetul poate fi, chiar şi aşa, adoptat până la finalul anului 2020.

”Noi întocmim proiectul de buget. Sigur că aş prefera ca bugetul să fie votat de Parlamentul ales pe 6 decembrie, pentru că el va reflecta voinţa actuală, împrospătată a românilor, va fi o oglindă fidelă a Parlamentului ales, a opţiunilor politice actuale ale românilor. Şi chiar dacă noi întocmim proiectul de buget, dorinţa noastră este ca el să fie dezbătut de către Parlamentul nou ales”, a spus Orban.

”Eu cred că Parlamentul, dacă se mobilizează, poate să dezbată şi să adopte bugetul până la sfârşitul anului, astfel încât să nu fim nevoiţi să intrăm în anul viitor fără buget, pentru că există perioada între Crăciun şi Anul Nou în care Parlamentul poate fi convocat şi poate dezbate legea bugetului de stat şi legea bugetului asigurărilor sociale de stat”, a precizat șeful Guvernului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here