Acasă Info Local Orele 9.30: Pe drumurile judetene din Ilfov se circula in conditii de...

Orele 9.30: Pe drumurile judetene din Ilfov se circula in conditii de iarna

DISTRIBUIȚI

Toate utilajele din cele sase baze de deszapezire sunt in continuare in teren pentru a inlatura stratul de zapada. La această oră nu există drumuri judetene blocate din cauza zăpezii si nici polei pe raza județului Ilfov.

Atenție sporita la drum!

Orice sofer trebuie sa se informeze din timp cu privire la starea drumurilor de pe traseul care urmeaza a fi parcurs.

Conduceti prudent fara a brusca comenzile autoturismului.

Soferii au obligatia, potrivit Codului Rutier, sa circule cu o viteza care sa nu depaseasca 30 km/h, in localitati, sau 50 km/h in afara localitatilor cand partea carosabila este acoperita cu polei, gheata, zapada batatorita, mazga sau piatra cubica umeda.

Este important sa se foloseasca in mod corespunzator sistemul de iluminare-semnalizare, cat si cel de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi vazuti in trafic.

Pastrati in mers o distanta suficienta pentru a putea opri in conditii de siguranta atunci cand conditiile de deplasare sunt nefavorabile

In zilele cu ploi, lapovita sau ninsoare, actionati din timp stergatoarele de parbriz

Soferii incepatori trebuie sa evite, pe cat posibil, conducerea autovehiculului in conditii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distante mari, data fiind experienta redusa si riscul implicarii in evenimente rutiere nedorite. Daca au mai putin de un an de practica, viteza maxima admisa in afara localitatilor este cu 20 km/h mai mica.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here