Acasă Economie OUG pentru finanţare de un miliard de euro pentru eficienţă energetică şi...

OUG pentru finanţare de un miliard de euro pentru eficienţă energetică şi producţia de energie verde

DISTRIBUIȚI

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, vineri, într-o postare, că Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care va asigura o finanţare de un miliard de euro pentru eficienţă energetică şi producţia de energie verde.

”Am adoptat astăzi o ordonanță de urgență care va asigura o finanțare de un miliard de euro pentru eficienţă energetică şi producţia de energie verde. Din aceștia, 500 de milioane de euro vor merge către autoritățile publice și 500 de milioane de euro către IMM-uri.

Fondurile vor putea fi utilizate de autoritățile locale pentru proiecte de eficientizare energetică pentru școli, spitale, dar și pentru iluminatul public inteligent. Avantajele unor astfel de proiecte sunt multiple, dar cele mai importante sunt reducerea consumului de energie și reducerea costurilor utilităților.

În cazul companiilor, finanțarea poate fi investită în proiecte de eficientizare energetică a halelor de producţie şi de generarea de energie verde pentru consum propriu.

Continuăm, astfel, să susținem prin măsuri concrete dezvoltarea sustenabilă a capacităților de producție a energiei pentru întreaga țară”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here