Acasă Info Local Palatul Parlamentului va fi iluminat în portocaliu, duminică seara

Palatul Parlamentului va fi iluminat în portocaliu, duminică seara

DISTRIBUIȚI

Camera Deputaților se alătură campaniei de conștientizare a Sindromului Prader-Willi (PWS), cea mai frecventă cauză genetică a obezității infantile, prin iluminarea – în data de 26 mai, respectiv duminică seara, începând cu ora 21.00 – a fațadei principale a Palatului Parlamentului, cea dinspre Piața Constituției, în culoarea portocaliu.

Demersul este susținut de Comisia pentru sănătate și familie a Camerei Deputaților, la inițiativa Asociației Prader-Willi București, având în vedere faptul că Ziua de Constientizare a Sindromului Prader-Willi (PWS) este luni, 27 mai, și apreciind că aducerea la cunoștința publicului larg a caracteristilor acestui sindrom poate conduce la transformarea lui, dintr-o afecțiune amenințătoare de viață, într-una care poate fi ținută sub control cu o supraveghere atentă.

Potrivit estimărilor, între 350.000 și 400.000 de persoane sunt afectate în întreaga lume, în timp ce în România, chiar dacă a scăzut destul de mult vârsta la care sunt diagnosticați copiii afectați de acest sindrom, încă mai sunt mulți nediagnosticați.

1 COMENTARIU

  1. […] Camera Deputaților se alătură campaniei de conștientizare a Sindromului Prader-Willi (PWS), cea mai frecventă cauză genetică a obezității infantile, prin iluminarea – în data de 26 mai, respectiv duminică seara, începând cu ora 21.00 – a fațadei principale a Palatului Parlamentului, cea dinspre Piața Constituției, în culoarea portocaliu. Demersul este susținut de Comisia pentru sănătate […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here