Acasă Editorial PÂNĂ CÂND “MERGE ȘI AȘA?!”

PÂNĂ CÂND “MERGE ȘI AȘA?!”

DISTRIBUIȚI

Într-o țară în care totul este în cădere liberă continuă, susul a devenit jos, anormalul a devenit normal, regulile sunt ignorate, legile interpretate anapoda, binele este sancționat, școala nu face nicio diferență între un elev cu prezență sută la sută și unul cu absență de aproape sută la sută (ambii trec clasa și sunt la fel de pregătiți), mersul la medic poate să te coste viața, dacă furi un biscuit mergi la “pârnaie”, iar dacă furi milioane de euro ajungi demnitar, polițistul vânează greșeli și nu face mai nimic pentru a le preveni, procurorul nu știu ce mai face, infrastructura (vai de mama ei) are cele mai multe studii de fezabilitate – și exemplele pot continua -, păgubosul și distructivul “merge și așa” a devenit un adevărat stil de viață și s-a cimentat în conștiința românilor.foto-material-3

Auzi frecvent  “lasă că merge și așa”, iar noi, de conivență cu idioții care au îmbrățișat această “filosofie de viață”, acceptăm situația, chiar dacă, uneori, suntem conștienți că lucrurile nu sunt în ordine. De ce? Simplu! Pentru că “merge și așa!”

Știți foarte bine o mulțime de cazuri relevante: de la mecanicul de tren care a improvizat ceva la sistemul de frânare al trenului (caz mediatizat în urmă cu ceva ani), până la proiecte legislative sau chiar legi promulgate au avut la bază filosofia lui “merge și așa”.

Această “filosofie de viață” o întâlnești în orice domeniu al vieții socio-economice și la orice nivel în ierarhia socială.

În timp, am auzit cu toții de la parlamentarii noștri exotici, foști sau actuali, tot felul de idei trăsnite de propuneri legislative bazate pe “merge și așa”: Delfinii nu știu cum să fie catalogați, căsătorii bărbat – bărbat sau femeie – femeie, tăierea plopilor de pe marginea șoselelor pentru a fi dați ca lemne de foc vârstnicilor și nevoiașilor.

Într-o țară în care Zoli – solistul de la “Sarmalele Reci” ne cântă “Țara te vrea prost” și “Prostia la putere”, vă propun să cerem aleșilor noștri să inițieze un proiect legislativ prin care pe întregul teritoriu al României să fie interzis păgubosul și distructivul “merge și așa” Poate așa ne însănătoșim și noi! – JOHN DRAGOMIR

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here