Acasă Educatie Pantelimon: Au început înscrierile pentru ”Școala de vară – Recreația mare” 2018

Pantelimon: Au început înscrierile pentru ”Școala de vară – Recreația mare” 2018

DISTRIBUIȚI

Proiectul ”Școala de vară – Recreația mare” a început în iulie 2011 atunci când cadrele didactice de la Școala Gimnazială nr.1 Pantelimon au căutat o modalitate de reducere a abandonului școlar și au căutat să îi atragă pe elevii care nu au avut rezultate bune la învățătură, din ciclul gimnazial și primar.

Printre cauzele identificate ale acestui fenomen sunt lipsurile materiale, absența părinților, plecați la lucru în străinătate, dezorganizarea materială, familiile monoparentale și lipsa de supraveghere din partea familiei. Modalitățile prin care cadrele didactice au considerat că pot preveni și reduce abandonul școlar se numără implicarea copiilor în programe educative, culturale și educative, astfel încât aceștia să fie încurajați să lege prietenii și să comunice, să devină curioși și creativi, stimulându-li-se în același timp încrederea în sine, echilibrul și toleranța, entuziasmul și independența, dar și spiritul de echipă în competiții. Prin implicarea copiilor în asemenea programe ei vor dobândi deprinderi care să le permită dezvoltarea în colectivitate, prin respectarea dreptului la afirmare și dezvoltare, susțin organizatorii.

Proiectul este finanțat și sprijinit de Consiliul Local Pantelimon și primarul Marian Ivan. Pentru înscriere, părintele/ tutorele este așteptat, în perioada 7 – 30 mai, la secretariatul Școlii Gimnaziale nr. 1 Pantelimon. Actele necesare sunt o copie după cartea de identitate a părintelui/tutorelui și copia certificatului de naștere al copilului. Fiecare elev înscris în programul ”Școala de vară – Recreația mare” trebuie să urmeze cursurile Școlii Gimnaziale nr. 1 Pantelimon.

În perioada 1 – 31 iulie, cei înscriși vor fi ajutați și motivați de elevii cu rezultate foarte bune la învățătură, dar și de profesorii care lucrează voluntar, încercând să valorifice timpul copiilor pe timpul verii. Rezultatele edițiilor trecute ale proiectului sunt pozitive: elevii incluși în program și-au îmbunătățit frecvența și situația școlară în proporție de 80%. De asemenea, după sesiunea de corigențe, promovabilitatea participanților a fost de 100%. – CRISTINA ANGHELUȚĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

five + eleven =