Acasă Educatie Pantelimon: PROGRAMUL ”ȘCOALA DE VARĂ – RECREAȚIA MARE”, EDIȚIA A ȘAPTEA

Pantelimon: PROGRAMUL ”ȘCOALA DE VARĂ – RECREAȚIA MARE”, EDIȚIA A ȘAPTEA

DISTRIBUIȚI

Până pe 9 iunie au loc înscrierile pentru ediția a șaptea a programului ”Școala de vară – Recreația Mare” care se desfășoară în orașul Pantelimon. Cu sprijinul primarului Marian Ivan și al Consiliul Local Pantelimon, anul acesta vor fi 150 de cursanți pentru învățământul primar și gimnaziu. Programul cuprinde activități didactice de sprijin, remediere, aprofundare și activități nonformale – vizite la muzee, excursii tematice. Proiectul se desfășoară în perioada 1 – 31 iulie 217.

Proiectul a început în iulie 2011 când, la Școala nr.1 din Pantelimon, cadrele didactice au căutat o modalitate de reducere a abandonului școlar. Printre cauzele identificate ale acestui fenomen sunt lipsurile materiale, absența părinților, plecați la lucru în străinătate, dezorganizarea materială, familiile monoparentale și lipsa de supraveghere din partea familiei. Modalitățile prin care cadrele didactice au considerat că pot preveni și reduce abandonul școlar se numără implicarea copiilor în programe educative, culturale și educative, astfel încât aceștia să fie încurajați să lege prietenii și să comunice, să devină curioși și creativi, stimulându-li-se în același timp încrederea în sine, echilibrul și toleranța, entuziasmul și independența, dar și spiritul de echipă în competiții. Prin implicarea copiilor în asemenea programe ei vor dobândi deprinderi care să le permită dezvoltarea în colectivitate, prin respectarea dreptului la afirmare și dezvoltare.

Aceasta activitate se adresează copiilor din ciclul primar și cel gimnazial, oferindu-li-se posibilitatea de a participa la activitati didactice educative si recreative. – CRISTINA ANGHELUȚĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here