Acasă Educatie PANTELIMON: Protocol de colaborare pentru organizarea și funcționarea Centrului pentru Tineret ”Sfântul Ilie...

PANTELIMON: Protocol de colaborare pentru organizarea și funcționarea Centrului pentru Tineret ”Sfântul Ilie Tesviteanul”  

DISTRIBUIȚI

 

Arhiepiscopia Bucureștilor și Primăria orașului Pantelimon au încheiat un protocol de colaborare care vizează organizarea și funcționarea Centrului pentru Tineret ”Sfântul Ilie Tesviteanul” din localitatea ilfoveană.

Documentul a fost semnat de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, și de Marian Ivan, primarul orașului Pantelimon.

Protocolul arată că, în perspectiva actuală, în care societatea resimte frământări multiple, generate de crize economice și spirituale, educația tinerilor constituie o prioritate atât pentru Biserica Ortodoxă Română – Arhiepiscopia Bucureștilor, cât și pentru factorii sociali implicați direct în formarea acestora.

La eveniment au fost prezenți Arhid. Nicolae Stanciu, consilier Sector Bunuri și Imobile Bisericești, Mihai-Iulian Grobnicu, director al Centrului și Vincențiu Voicu, director în cadrul Primăriei Pantelimon.

Scopul protocolului îl reprezintă reabilitarea clădirilor Centrului, edificarea unor noi imobile, precum și a infrastructurii specifice. De asemenea, cele două instituții vor colabora în vederea susținerii activităților de formare culturală, socială, sportivă și recreativă a tinerilor. Printre activitățile care vor fi organizate în cadrul Centrului se numără organizarea de seminarii, colocvii, competiții naționale și internaționale pe teme actuale, organizarea sau găzduirea unor expoziții, organizarea de ateliere pentru pregătire profesională și consiliere spirituală, organizarea unor evenimente sportive, cu participarea tinerilor din țară și din străinătate, promovarea turismului local prin implicarea creativă a tinerilor.

Centrul pentru Tineret ”Sfântul Ilie Tesviteanul” va funcționa în strada Răscoalei
nr. 3 – 5.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here