Acasă Economie Pantelimon/ Se extinde rețeaua de iluminat public pe încă 21 de străzi

Pantelimon/ Se extinde rețeaua de iluminat public pe încă 21 de străzi

DISTRIBUIȚI

Primăria orașului Pantelimon a semnat un contract cu finanțare europeană pentru un proiect prin care se va extinde rețeaua de iluminat public pe 21 de străzi din localitate și se va moderniza iluminatul public din Parcul Livezilor.

Extinderea sistemului de iluminat public se va face în conformitate cu directivele Uniunii Europene și urmând strategia energetică a Orașului Pantelimon pentru perioada 2018 – 2020.

Extinderea sistemului de iluminat public se va face în conformitate cu directivele Uniunii Europene și urmând strategia energetică a Orașului Pantelimon pentru perioada 2018-2020. Vor fi montate corpuri de iluminat cu LED cu eficiență energetică ridicată cu durată mare de viață (100.000 de ore) în vederea asigurării confortului corespunzător pe cele 21 străzi care fac parte din proiect și vor fi înlocuite corpurile de iluminat cu un consum ridicat de energie cu sisteme de iluminat fotovoltaice cu LED cu eficiență energetică ridicată cu durată mare de viață care utilizează surse regenerabile de energie în Parcul Livezilor. De asemenea, va fi instalat un sistem de telegestiune implementat la nivelul întregului obiectiv.

Procedurile de licitație sunt în lucru și se preconizează ca în luna martie a.c. să se poată atribui contractul de execuție a lucrărilor pentru demararea proiectului, conform procedurilor legale. Valoarea totală a proiectului este de 8,5 milioane de lei.

La finalizarea lucrărilor, sistemul de iluminat public va fi extins/modernizat cu 16.360 metri liniari, vor exista 458 de puncte luminoase controlate prin telegestiune, 458 de stâlpi montați și 458 de corpuri de iluminat moderne și vor fi montați 49 de stâlpi de iluminat echipați cu sistem fotovoltaic.

Străzile care fac parte din acest proiect sunt:

 1. Aleea Satu Mare
 2. Veveriței
 3. Batalionului
 4. Armatei
 5. Tineretului
 6. Grigore Ghica
 7. Mihai Viteazu
 8. Calinic
 9. Vama Veche
 10. Transilvaniei
 11. Egretei
 12. Mihail Sadoveanu
 13. Dimitrie Cantemir
 14. Pantelimon
 15. Mimozelor
 16. Gălbenelelor
 17. Rozelor
 18. Cernica
 19. Armoniei
 20. Lopătarului
 21. Struțului
 22. Parc Livezilor

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here