Acasă Anchete Parfumuri contrafăcute aduse din Turcia pentru UK, via România

Parfumuri contrafăcute aduse din Turcia pentru UK, via România

DISTRIBUIȚI

În ultimele două zile, polițiștii de la Transporturi au efectuat 41 de percheziții la colete care conțineau produse susceptibile a fi contrafăcute și o percheziție domiciliară. Astfel, au fost descoperite peste 3.700 de flacoane cu apă de parfum și apă de toaletă, inscripționate cu numele unor firme cunoscute.

Din cercetări a rezultat faptul că aceste produse proveneau din Turcia, fiind ambalate în România, în recipiente cu numele unor brand-uri recunoscute, cu scopul de a fi trimise ulterior, în Anglia, pentru valorificare.   Valoarea bunurilor, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, este de aproximativ 330.000 de euro.

Până în acest moment a fost pus în executare un mandat de aducere, iar flacoanele au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.

Polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi București, coordonați de Direcția de Poliție Transporturi, au fost sprijiniți de luptători S.I.A.S. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here