Acasă Economie Parteneriat pentru digitalizarea administrației locale

Parteneriat pentru digitalizarea administrației locale

DISTRIBUIȚI

 

Consiliul Județean Ilfov a încheiat un parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului, în baza căruia va face schimb de date și de informații. Potrivit președintelui CJ Ilfov, Hubert Thuma, scopul e ”să actualizăm și să dezvoltăm bazele de date administrate de cele două instituții ca interacțiunea cetățeanului cu instituția să fie mai rapidă și mai ușoară”.

Inițiativa vine ca urmare a evenimentului „Viziunea dezvoltării inteligente a județului Ilfov – de la regulament, la implementare”, organizat la Parlament de Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului a Camerei Deputaților și Consiliul Județean Ilfov.

Hubert Thuma: ”Vă povesteam la un moment dat despre digitalizarea Planului de Amenajare a Teritoriului Județean (PATJ). Vrem să mutăm totul pe internet, astfel încât toate autorizațiile să fie emise online. Avem și un punct de plecare pentru PATJ: o bază de date GIS, care poate fi accesată cu un user și o parolă. Platforma se actualizează permanent, iar autoritățile își pot lua de acolo informații pentru fundamentarea unei investiții, de exemplu. Așa reducem timpul de răspuns din partea autorităților și birocrația. În centrul acestei strategii este cetățeanul. Facem totul pentru confortul vostru. Nu avem voie să rămânem în urma vremurior pe care le trăim”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here