Acasă Economie PASAJUL DE LA DOMNEȘTI – ÎNCĂ UN PAS (PE HÂRTIE)

PASAJUL DE LA DOMNEȘTI – ÎNCĂ UN PAS (PE HÂRTIE)

DISTRIBUIȚI

Pasaj DomnestiConstrucția pasajului suprateran de la Domnești, pe Centura Capitalei ar putea începe anul acesta după ce Curtea de Apel București a respins ca nefondată plângerea unui constructor din Italia (Astaldi) care a contestat rezultatele licitației din octombrie 2015 iar decizia instanței este definitivă.

”Respinge ca nefondată plângerea formulată de Astaldi S.p.A. Respinge excepţia inadmisibilităţii plângerii depuse de Asocierea Straco ca neîntemiată”, se arată în soluția Curții de Apel București.

Compania de Autostrăzi și Drumuri a desemnat în toamna anului trecut un constructor din România (STRACO, în insolvență) pentru realizarea pasajului cu o lungime de 260 de metri sub forma unui sens giratoriu suspendat. Termenul de execuție pentru pasajul de la Domnești este de 27 de luni de la semnarea contractului (3 luni proiectare și 24 de luni execuție) iar valoarea celui mai important obiectiv de infrastructură rutieră de pe Centura Capitalei este de 20 de milioane de euro, la jumătate de preț față de evaluarea inițială a CNADNR.

Intersecția de la Domnești (între Bragadiru și breteaua Autostrăzii A1) este cea mai aglomerată intersecție de pe Centura Capitalei, coloanele de TIR-uri care se formează zilnic depășesc 2-3 kilometri.

Consiliul General al Municipiului București a aprobat la sfârșitul lunii februarie un buget de 30 de milioane de lei pentru lărgirea bulevardului Prelungirea Ghencea spre Domnești. Această arteră din București are o singură bandă pe sens, fără stații amenajate pentru RATB sau trotuare pentru pietoni. – sursa – România Actualități

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here