Acasă Educatie Patru proiecte interesante derulate pe parcursul anului școlar 2018-2019 la Școala gimnazială...

Patru proiecte interesante derulate pe parcursul anului școlar 2018-2019 la Școala gimnazială nr.1 Pantelimon

DISTRIBUIȚI

La 5 iunie 2019, Școala gimnazială nr.1 Pantelimon a sărbătorit Ziua Învățătorului prin încheierea proiectelor derulate pe parcursul anului școlar 2018-2019. În prezența primarului orașului Pantelimon Marian Ivan, elevii participanți în cadrul proiectelor au primit diplome și felicitări.

În anul școlar 2018-2019, la Școala gimnazială nr.1 Pantelimon s-au derulat patru proiecte: “Lumea copiilor “, program școală după școală – în care au fost înscriși 65 de elevi din învățământul primar și cel gimnazial. O parte din elevi au parcurs programe remediale și de sprijin, iar una din grupele de gimnaziu a parcurs un program de aprofundare. În fiecare zi, elevii, sub supravegherea cadrelor didactice ale unității de învățământ, și-au pregătit temele, sarcinile de lucru și au primit o masă caldă. Proiectul și-a atins obiectivele, copiii reușind să-și însușească deprinderi importante cum ar fi lucrul în echipă sau învățarea prin descoperire.

Proiectul “Arta de a fi părinte” a avut în grupul țintă 10 părinți care au lucrat împreună cu consilierul școlii, prof. Nezami Mariana, abordând în cadrul ședintelor de consiliere teme de actualitate solicitate de părinți. Părinții au primit în fiecare lună pachete cu alimente de bază.

Proiectul “Minte sănătoasă în corp sănatos” a integrat în grupul țintă toți elevii din învățământului primar din școala noastră. Pe parcursul anului școlar copiii au primit, în fiecare zi, sucuri naturale din legume și fructe și au desfășurat activități de mișcare cu profesorii de educație fizică, dar și activități informale la care au participat Infocons, părinții și bunicii. Proiectul a avut ca obiectiv încurajarea consumului de legume și de fructe în școală.

În cadrul proiectului “Viitorul sunt E.U.” am derulat în acest an școlar 11 cluburi pentru copii. Fiecare club a avut în grupul țintă 12 elevi de gimnaziu sau primar, care au desfășurat activități o dată pe săptămâna și au primit o gustare. Materialele utilizate în cadrul cluburilor au fost suportate din bugetul proiectului.

Cluburile derulate în cadrul proiectului au fost:

  • Arta meșteșugărească- coordonat de prof. Marin Daniela;
  • Arta japoneză – coordonat de prof. Cîntă-Bine Doinița;
  • Pictura și serigrafie – coordonat de prof. Solalea Cristina;
  • Sport- coordonat de prof Cîntă-Bine Nicolae;
  • Biodiversitate – coordonat de prof. Bogdan Marius;
  • I.C. – coordonat de prof. Dabu Adriana
  • Lectura pentru pitici – coordonat de prof. învățământ primar- Murat Andreea;
  • Folclor – coordonat de prof. învățământ primar- Maican Loredana;
  • Fenomene chimice – coordonat de prof. Manciu Giorgiana;
  • Muzica – coordonat de prof. Apostol George.

În cadrul cluburilor, elevii au fost pregătiți pentru concursuri, expoziții la care au participat cu succes obținând locul I, II, III la nivel național, județean și regional.

Toate proiectele derulate în școală au fost finanțate de Consiliul Local Pantelimon și sprijinite de primarul Marian Ivan. Înscrierile în cadrul proiectelor s-au realizat de părinți, pe baza cererilor de înscriere tip și a formularelor de grup țintă și nu a solicitat niciun fel de costuri din partea părinților.

Acum pregătim debutul unui alt proiect care a devenit tradiție în orașul Pantelimon, Școala de vară “Recreația mare”, care se află la a IX-a ediție. Proiectul va începe la 1 iulie 2019 și se va încheia pe 31 iulie 2019. Înscrierile la Școala de vară s-au desfășurat pe parcursul lunii mai. De la an la an solicitările elevilor și ale părinților pentru acest program de vacanță au crescut. Anul acesta s-au înscris 190 de elevi pentru cele 150 de locuri disponibile. Selecția elevilor se va face în perioada 10- 13 iunie 2019, listele cu elevii admiși urmând să fie afișate pe 14 iunie. Proiectul este finanțat de Consiliul Local Pantelimon.

Școala de vară este un program atractiv de vacanță în care îmbinăm activitățile formale cu cele nonformale în beneficiul elevilor. – Prof. DOINIȚA CÎNTĂ-BINE, coordonator proiecte programe, Școala gimnaziala nr.1 Pantelimon

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here