Acasă Economie Pensiile speciale ale aleşilor locali vor fi prorogate, iar salariile demnitarilor îngheţate

Pensiile speciale ale aleşilor locali vor fi prorogate, iar salariile demnitarilor îngheţate

DISTRIBUIȚI

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Florin Roman a declarat că pensiile speciale ale aleşilor locali vor fi prorogate, iar salariile demnitarilor vor fi îngheţate, aşa cum s-a întâmplat şi ani trecuţi.

”Sunt convins că şi anul acesta va fi o discuţie serioasă privind salariile din sectorul public. Nu pot să le anunţ ca o decizie, sunt convins că vom avea această discuţie, practic avem şi acea majorarea a salariului minim, cu siguranţă va exista acea ordonanţă care va îngheţa salariile demnitarilor”, a spus ministrul.

El i-a criticat pe cei de la USR care au făcut un subiect aprins din pensiile primarilor. ”Nu s-a plătit niciun ban pentru primari. Nu a spus nimeni că se dau. Este vreo pensie în plată? Nu este”, a afirmat Roman.

Luni, președintele USR, Dacian Cioloş, a afirmat că „orice creştere de pensii speciale sau introducere de pensii speciale, aşa cum face acum PNL-PSD, ar însemna în primul rând imposibilitatea creşterii pensiilor mai mici”. El a solicitat alianţei de guvernare să emită o ordonanţă de urgenţă, în următoarele trei săptămâni, astfel încât să nu apară o nouă categorie de privilegiaţi şi a precizat că pensiile speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consiliu judeţean ar intra în vigoare de la 1 ianuarie 2022, iar impactul bugetar ar fi de peste 600 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here