Acasă Economie Pensionarii nu se vor mai putea angaja la stat

Pensionarii nu se vor mai putea angaja la stat

DISTRIBUIȚI

 

Așa cum se întâmpla în timpul guvernării Boc, pensionarii nu se vor mai putea angaja la stat, iar veniturile din pensii nu vor mai putea fi cumulate cu cele salariale obţinute ca angajat al unei instituţii bugetare. Eliminarea posibilităţii de a cumula cele două venituri se regăseşte într-un proiect de act normativ înregistrat recent la Senat pentru dezbatere, scrie avocatnet.ro.

Propunerea legislativă privind regimul cumulului pensiilor cu veniturile salariale provenite din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice a fost pusă recent în dezbaterea senatorilor şi prevede restrângerea posibilităţii de a cumula anumite venituri.

După intrarea în vigoare a propunerii legislative, românii care primesc pensie, indiferent că aceasta provine din sistemul public sau din alte sisteme de pensie, nu se vor mai putea angaja la stat şi nu vor mai putea cumula veniturile obţinute astfel cu cele provenite din pensii.

În 2009, Guvernul Boc interzicea cumularea pensiei cu salariul de la stat pentru cei care au o pensie mai mare de 1.700 de lei, valoarea salariului mediu brut pe economie la acea dată. Cei care aveau mai mult trebuiau să opteze, în termen de 15 zile de la intrarea in vigoare a legii, între pensie și salariu. Fpceau excepție profesorii, medicii, actorii și asistenții persoanelor cu dizabilități. Ca și în cazul actual, pensia putea fi cumulată cu salariul din mediul privat.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here