Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă București dispune, prin intermediul Reţelei EURES, de 15 posturi pentru lucrătorii calificaţi în domeniul hotelier – gastronomic (ospătar – 8 posturi, recepționer – 2 posturi, bucătar/commis de cuisine – 2 posturi, cameristă/roomboy – 2 posturi și personal ȋntâmpinare oaspeți – 1 post), care doresc să desfășoare o activitate sezonieră în Germania, oferite de Hotel Marriott Frankfurt și alți angajatori germani, reprezentați de Agenția Federală de Muncă – Serviciile de Plasare Internațională Saxonia Inferioară – Bremen, pentru ocuparea cărora se va organiza selecţie la București ȋn prima parte a lunii aprilie 2017.
Pentru ocuparea posturilor vacante, trebuie ȋndeplinite următoarele condiții: pentru posturile de ospătar: calificare profesională încheiată și/sau experienţă în domeniu, precum și cunoștinţe bune de limbă germană și engleză (nivel B1); Pentru posturile de recepționer și personal ȋntâmpinare oaspeți: calificare profesională încheiată și/sau experienţă in domeniul hotelier, abilități de utilizare a sistemului de rezervare OPERA și cunoștinţe foarte bune de limbă germană și engleză (nivel B1/B2 – C1/C2); Pentru posturile de bucătar/commis de cuisine: calificare profesională încheiată și experiență ȋn domeniu, precum și cunoștințe de limbă germană (nivel A2 – B1) sau de limbă engleză (nivel B1); Pentru posturile de cameristă/roomboy: experiență minimă ȋn domeniu și cunoștințe de limbă germană (nivel A2).
Contractele de munca pot fi pe durată determinată, de 8 – 12 luni, cu posibilitate de prelungire, sau pot fi permanente. Salariul oferit este de 2000 – 2250 euro brut/lună, pentru posturile de ospătar, 1.850 – 2.300 euro brut/lună, pentru posturile de bucătar, 2095 euro brut/lună, pentru posturile de recepționer și personal ȋntâmpinare oaspeți și de minimum 1800 euro brut/lună pentru posturile de cameristă/roomboy. Angajatorii pot asigura cazarea gratuit/contra cost, sau oferă sprijin în vederea găsirii unei locuinţe.