Acasă Anchete Percheziții la clanurile Cămătarii și Sportivii

Percheziții la clanurile Cămătarii și Sportivii

DISTRIBUIȚI

115 percheziţii domiciliare au avut loc în această dimineață în cadrul unei acţiuni de amploare care vizează destructurarea grupărilor infracţionale “Cămătarii” şi “Sportivi”, constituite în Ilfov și Bucureşti, ambele specializate în infracţiuni de violenţă.

“Liderii grupărilor au fost identificaţi ca fiind învinuiţii Balint Ion zis “Nuţu Cămătaru şi Balint Vasile zis Sile Cămătaru, respectiv Nica Robert Florin zis Nica şi Roşca Radu Cristian zis Roşca. Activitatea membrilor grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale. Astfel, în perioada 2008 – 2012, în spaţiul public, între membrii celor două grupări rivale au avut loc conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în municipiul Bucureşti, situaţii care au avut drept consecinţă directa punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a membrilor grupării dar şi a unor terţe persoane. (…) procurorii DIICOT au documentat şi activitatea infracţională a învinuiţilor constând în aceea că au săvârşit infracţiuni de violenţă, generatoare de beneficii financiare substanţiale, în principal în material acordării/recuperării unor împrumuturi de bani cu camătă. Modalitatea violenta in care au acţionat învinuiţii, expunerea publică cu ocazia faptelor comise, cat şi folosirea armelor de foc au generat in rândul victimelor şi a opiniei publice un sentiment de teama şi au fost de natură a tulbura grav ordinea şi liniştea publică”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

          În cauză se efectuează cercetări față de 67 de învinuiți pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, tentativă de omor calificat şi deosebit de grav, lipsire de libertate, şantaj, nerespectarea regimului armelor si muniţiilor, operaţiuni fără drept cu dispozitive interzise, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice.

          Acţiunea este efectuată cu sprijinul jandarmilor.

        Potrivit DIICOT, la audieri vor fi aduse 80 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here