Acasă Anchete Percheziții la Primăria Capitalei/Cercetările, deocamdată in rem

Percheziții la Primăria Capitalei/Cercetările, deocamdată in rem

DISTRIBUIȚI

DNA a confirmat că efectuează percheziții într-o cauză penală care vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2020 – 2021.

În acest moment, cercetările sunt in rem, adică nu vizează persoane.

DNA: ”Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele: Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2020 – 2021.

În cursul zilei de 20 ianuarie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare la 3 instituții publice situate în municipiul București.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”.

Surse juridice informează că percheziţii au loc şi la Direcţia Generală de Arhitectură Peisagistică şi Monumente de For Public, precum şi la Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a confirmat joi dimineață, în timpul conerinței de presă legată de greva STB, că procurorii DNA fac percheziţii la sediul primăriei. „Fac o percheziţie. (…) Au ajuns la mine la birou. Mi-au spus că vor să facă o percheziţie. Am spus bineînţeles. Eu trebuie să plec la o conferinţă de presă. Mi-au spus ceva legat de resurse umane, dar pentru că pregăteam lucrurile pe care urma să vi le spun, o să discut cu ei când mă întorc. Au venit la mine – eu fiind şeful instituţiei – ca să îmi spună că au un mandat de a ridica documente”, a declarat Nicușor Dan.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here