Acasă Anchete PERCHIZITII IN ILFOV LA SPP-ISTII PARTICULARI SI LA CEI CARE SE OCUP[...

PERCHIZITII IN ILFOV LA SPP-ISTII PARTICULARI SI LA CEI CARE SE OCUP[ CU CURATENIA

DISTRIBUIȚI
Foto Arhivă / Imagine cu rol ilustrativ

Poliţiştii fac 25 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Dâmboviţa la persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani ”în domeniul prestării serviciilor de protecţie şi pază / serviciilor de igienizare şi curăţenie”. Anchetatorii suspectează că, în perioada 2011 – 2013, reprezentanţii a două societăţi comerciale au înregistrat în contabilitate şi au declarat achiziţii fictive de la nouă firme fantomă, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de aproximativ 12 milioane de lei.

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare, miercuri dimineaţă, 25 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Dâmboviţa, într-un dosar penal de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul prestării serviciilor de protecţie şi pază/serviciilor de igienizare şi curăţenie, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Ca să ascundă provenienţa banilor, suspecţii au transferat succesiv aproximativ 31 de milioane de lei, contravaloarea achiziţiilor fictive, în conturile firmelor fantomă. Ulterior, banii au fost transferaţi în alte conturi, de unde în final au fost tretraşi în numerar cu carduri. ”În scopul disimulării provenienţei ilicite a sumelor de bani provenind din săvârşirea faptelor de evaziune fiscală, bănuiţii ar fi transferat în mod succesiv aproximativ 31.000.000 de lei, reprezentând contravaloarea achiziţiilor fictive, în conturile celor 9 societăţi comerciale menţionate, de unde ar fi fost ulterior divizate şi retransferate în alte conturi, fiind retrase, în final, în numerar, cu ajutorul cardurilor bancare, în vederea restituirii dispunătorilor plăţilor”, se mai arată în comunicat.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat estimat la acest moment este de 12 milioane de lei, iar suma care formează obiectul procesului de spă
lare a banilor este de aproximativ 31 de milioane de lei. Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here