Acasă Anchete PERCHIZIȚII ÎN ILFOV

PERCHIZIȚII ÎN ILFOV

DISTRIBUIȚI

La 23 mai a.c., polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.G.P.R., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, efectuează șase percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov. Activitățile se desfășoară la locuințele unor persoane şi la sediile sociale, respectiv la punctele de lucru ale unor societăţi comerciale față de care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi tentativă la efectuarea de rambursări ilegale de T.V.A..

Din cercetări a reieșit că faptul că, în perioada ianuarie 2008 – decembrie 2013, administratorul unei societăţi comerciale ar fi înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de servicii, în valoare de peste 24.000.000 de lei.

Astfel, ar fi fost cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 5.100.000 de lei, reprezentând impozit pe profit datorat şi T.V.A. dedusă ilegal. De asemenea, prin intermediul unei alte societăţi controlate de cel în cauză, s-ar fi solicitat rambursarea a peste 850.000 de lei, cu titlu de T.V.A., în baza unei operaţiuni comerciale fictive. La activități participă și criminaliști și luptători ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Cercetările sunt continuate în cauză pentru documentarea întregii activități infracționale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here