Acasă Politic Perdeaua de fum a pensiilor

Perdeaua de fum a pensiilor

DISTRIBUIȚI

Am fost si voi ramane intotdeauna o adversara a pensiilor speciale, nu numai ca sume, ci principial. Eu consider ca ar fi fost normal ca ele sa nu existe deloc, cel putin nu pentru toate categoriile care au acest beneficiu in Romania. Dar nu despre fondul chestiunii este vorba acum, scrie Ioana Ene Dogioiu, Senior editor la Ziare.com.

Pentru ca mi se pare cu totul si cu totul imposibil ca exact partidul care nu mai departe de anul trecut impunea pensii speciale pe banda rulanta, partidul care a reintrodus aceste pensii dupa ce Guvernul Boc le eliminase, care a reintrodus cumulul pensie-salariu, sa se arate acum preocupat principial de anomaliile pe care acestea le produc. In plus, PSD nu vrea sa elimine pensiile speciale. Dimpotriva, se grabeste sa asigure pe toate vocile ca nicio pensie in plata nu va scadea. Vrea doar sa schimbe regulile de calcul pentru aceste pensii, astfel incat ele sa fie diminuate pentru cei care vor iesi la pensie dupa o anumita data.

Deci in discutie nu e principiul, cum ar fi corect, ci doar suma, si nu imediat, ci cu o perioada de gratie in care oricine e interesat sa-si poata lua talpasita cu pensie cu tot. Dar si sa fi fost o masura corecta si completa, ea nu poate fi introdusa intr-un mod incorect. O asemenea schimbare ar impune o dezbatere, nu o ordonanta de urgenta facuta pe genunchi in miezul verii, pregatita emotional de niste exemple privind anomalii din sistemul de pensii, pe care tot PSD le-a creat, numai bune pentru a genera un val favorabil in opinia publica. Trebuie sa existe, asadar, motive extrem de serioase pentru ca PSD sa se dezica de tot ce a facut si a zis pana anul trecut si sa ia in calcul aducerea parlamentarilor in mjloc de vacanta in sesiune extraordinara.

De ce? – contiunuare pe Ziare.rcom

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here