Acasă Info Local Peste 1.000 de sancțiuni contravenționale aplicate în wekend, de polițiștii rutieri ilfoveni

Peste 1.000 de sancțiuni contravenționale aplicate în wekend, de polițiștii rutieri ilfoveni

DISTRIBUIȚI
Politia rutiera

În perioada 20-22 mai a.c., polițiștii rutieri din Ilfov, atât cei de la subunitățile din teritoriu, cât și cei de la Serviciul Rutier Ilfov au acționat pe drumurile publice dindeț, pentru un trafic în siguranță, respectiv pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Astfel, la nivelul județului  Ilfov, în cele 3 zile, în urma neregulilor constatate, polițiștii rutieri ilfoveni au aplicat 1.086 de sancțiuni contravenționale, conform OUG 195/2002 R, cu amenzi în valoare de 232.000 de lei.

Dintre acestea, 344 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 153 sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță, 25 de sancțiuni pentru utilizarea telefonului fără a deține dispozitiv hands free la volan , 21 sancțiuni au fost aplicate pietonilor și bicicliștilor pentru indisciplină în trafic, iar celelalte sancțiuni, pentru alte abateri de la normele legale privind regimul rutier.

Au fost retrase 37 de certificate de înmatriculare și 88 de permise de conducere reținute, din care 53 pentru viteză, 9 pentru neacordare de prioritate auto și 6 pentru pietoni, 17 pentru alcool la volan, dar și pentru  altele abateri.

0De asemenea, au fost constatate 16 infracțiuni la regimul rutier, din care 7 pentru consumul de alcool, 4 pentru conducere cu permisul suspendat, 2 pentru conducere fără permis, 2 infracțiuni pentru refuz de recoltare probe biologice și una pentru conducere a unui autovehicul neînmatriculat, în cauză fiind constituite dosare de urmărire penală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here