Acasă Interne Peste 33.000 de persoane verificate în aplicația eDAC în ultima săptămâna

Peste 33.000 de persoane verificate în aplicația eDAC în ultima săptămâna

DISTRIBUIȚI

De la integrarea în Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime, polițiștii de frontieră au efectuat 53.624 de verificări în aplicația eDAC, peste 33.000 doar în ultima săptămână.

Una dintre cele mai recente constatări a fost identificarea unui cetățean bulgar, aflat la volanul unui autoturism înmatriculat în Marea Britanie. Autoritățile au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca bun căutat pentru confiscare,  alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie. Drept urmare, autovehiculul, în valoare estimată de aproximativ 27.000 de euro, a fost indisponibilizat, în continuare fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, la finalizare urmând fi luate măsurile legale.

Un alt caz, a fost pe Aeroportul ”Henri Coandă” București unde, la un control pe sensul de intrare în ţară, la debarcarea pasagerilor din direcția Atena, o femeie a fost legitimată a înmânat o carte de identitate cu însemnele autorităților din Grecia. După verificarea în eDAC s-a constatat că documentul era fals, iar femeia, cetăţean sirian, ceruse azil în Grecia. Persoana a fost înapoiată de către compania transportatoare cu care a venit în direcția Atena.

Tot pe Aeroportul ”Henri Coandă” a fost depistat un bărbat care s-a legitimat cu o carte de identitate emisă de autorităţile din Germania, aparţinând altei persoane. Bărbatul, cetăţean sirian, a fost înapoiat în direcția Atena.

1 COMENTARIU

  1. […] De la integrarea în Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime, polițiștii de frontieră au efectuat 53.624 de verificări în aplicația eDAC, peste 33.000 doar în ultima săptămână. Una dintre cele mai recente constatări a fost identificarea unui cetățean bulgar, aflat la volanul unui autoturism înmatriculat în Marea Britanie. Autoritățile au constatat că autoturismul figurează în bazele de date […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here