Acasă Economie Petrache explică de ce întârzie reabilitarea DJ 401A

Petrache explică de ce întârzie reabilitarea DJ 401A

DISTRIBUIȚI

Oamenii care locuiesc în localitățile străbătute de Drumul Județean 401A au primit în cutiile poștale scrisori de la Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov. Aceste scrisori explică de ce s-a reziliat contractul cu firma care a câștigat inițial licitația pentru modernizarea și reabilitarea drumului, când se va relua această licitație, dar și ce lucrări face Consiliul Județean prin Serviciul Public de Întreținere Drumuri Județene Ilfov.

Trotuarele și podețele din Vidra și Măgurele au fost deja finalizate de echipele CJ Ilfov, iar acum se lucrează în Domnești. S-au încheiat și lucrările la casetele de lărgire în dreptul celor patru kilometri unde Serviciul Public de Întreținere Drumuri Județene Ilfov a turnat asfalt (Vidra, Măgurele și Clinceni). În această perioadă se refac și marcajele pe acest drum – DJ 401A.

Tot acum se actualizează proiectul în vederea noii licitații pentru atribuirea contractului de execuție. Se va renunța la preluarea apelor pluviale prin șanțuri. Sistemul va fi înlocuit cu unul de canalizare care va permite și realizarea pistelor pentru biciclete. În plus, rețeaua de medie și joasă tensiune va fi mutată în subteran.

DJ 401, de la Vidra la Berceni, intră în reabilitare

Drumul Județean 401, de la intrarea în județul Ilfov, în dreptul localității Vidra și până la Centura București, în dreptul localității Berceni, intră în reabilitare. Ordinul de începere a lucrărilor se va da pe 28 octombrie, iar execuția va începe efectiv la începutul lunii noiembrie anul acesta.

Lungimea DJ 401 este de 11,7 km. Constructorul va asfalta, va executa o rețea de canalizare pluvială și va face trotuare și piste de biciclete.

Contractul de execuție a fost semnat la 18 octombrie. Lucrarea va făcută de compania Alpenside și are o valoare de 38.588.482 lei fără TVA. Lucrările trebuie finalizate până în noiembrie 2020, conform contractului, anunță CJ Ilfov.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here