Acasă Economie Petrache: ”Panica nu ajută pe nimeni”

Petrache: ”Panica nu ajută pe nimeni”

Președintele CJ Ilfov a făcut apel la populație să respecte măsurile de protecție indicate de autorități

DISTRIBUIȚI
foto: captura video

Prezent în această dimineață la o dezbatere cu Banca Mondială pe tema Strategiei de Dezvoltare a Județului Ilfov, președintele CJ Ilfov, Marian Petrache, a făcut apel la populație să nu intre în panică și să respecte măsurile de protecție indicate de autorități. De asemenea, Petrache a vorbit și despre contactul constant pe care îl are cu instituțiile județene implicate în gestionarea măsurilor în problema noului coronavirus.

”În fiecare dimineață port discuții cu Prefectura, cea care coordonează, prin Comitetul pentru Situații de Urgență, această situație, cu directorul de la Direcția de Sănătate Publică și cu directoarea de la Ambulanța București-Ilfov”, a spus Petrache, adăugând că i-a solicitat directorului Direcției județene de Sănătate Publică ”să se asigure că toți medicii de familie au înțeles protocolul pentru această situație și procedurile de urmat, că toți medicii au echipamentele de protecție și dezinfectanții necesari, pentru că ei sunt primii care trebuie protejați, de verificarea spațiilor pentru carantină pentru situațiile excepționale. Ca o paranteză, în Ilfov nu avem nicio problemă în acest moment”.

În ceea ce privește colaborarea cu Ambulanța, președintele CJ a arătat că directoarea Serviciului de Ambulanță București-lfov a dat asigurări că ”în fiecare stație, și sunt mai mult de 9 în județul Ilfov, are echipamente prin care poate să dezinfecteze toate ambulanțele care intervin, astfel încât să nu existe riscul ca virusul să se transmită de la un posibil bolnav care a fost transportat la o persoană sănătoasă, pentru care s-a intervenit pentru o altă problemă”.

Petrache a făcut apel la ilfoveni să urmărească și să respecte toate măsurile de protecție prezentate pe site-urile Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Sănătății, promovate și pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Ilfov, și să încerce să nu se panicheze, pentru că panica nu ajută pe nimeni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here