Acasă Economie Petrache vrea să se întâlnească cu Firea

Petrache vrea să se întâlnească cu Firea

DISTRIBUIȚI

PMUDPlanul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) 2016 – 2030 pentru Regiunea București-Ilfov, prin care urmăreşte îmbunătăţirea reţelei de transport din Capitală şi din judeţul înconjurător, a ajuns la Primăria Generală a Capitalei.

Drept urmare, președintele CJ Ilfov, Marian Petrache, așteaptă să se formeze cele două echipe, cea a Consiliului General al Capitalei și cea a Consiliului Judeţean Ilfov, pentru a avea o întâlnire cu primarul general al Bucureștilor, Gabriela Firea, întrucât sunt multe de discutat pe acest subiect.

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă București – Ilfov (PMUD) este un document strategic și un instrument de politică de dezvoltare având ca scop îmbunătăţirea accesibilităţii şi buna integrare a diferitelor moduri de mobilitate şi transport.

PMUD este rezultatul colaborării între Primăria Municipiului București și Consiliul Județean Ilfov, cu sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice precum și al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și presupune dezvoltarea unui transport modern, eficient și accesibil în municipiul București și județul Ilfov (format din opt orașe și 32 de comune).

PMUD își propune să realizeze, în perioada 2016 – 2030, un sistem de transport eficient, integrat, durabil si sigur, care să promoveze dezvoltarea economică, socială și teritorială și să asigure o bună calitate a vieții în regiunea București – Ilfov. Implementarea acestui plan va asigura punerea în aplicare a conceptelor europene de planificare și de management pentru mobilitatea urbană, durabilă, adaptate la condițiile specifice fiecărei localităţi, și include lista măsurilor / proiectelor de îmbunătățire a mobilității pe termen scurt, mediu și lung.

Documentul urmărește câteva obiective strategice importante, cum ar fi accesibilitate, siguranță și securitate, eficiență economică, mediu și calitatea mediului urban, prin realizarea unui sistem de transport eficient, integrat, durabil și sigur, care să promoveze dezvoltarea economică, socială și teritorială și care să asigure o bună calitate a vieții. De asemenea, PMUD vizează planificarea tuturor formelor de transport motorizat si nemotorizat / de pasageri sau marfă, în mișcare sau staționar și promovează următoarele politici de transport: întărirea capacității instituționale, îmbunătățirea transportului public, promovarea deplasărilor nemotorizate, siguranță rutieră, transport rutier și politică integrată de parcare, integrarea mobilității cu planificarea urbană, managementul mobilității și ITS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here