Acasă Info Local PLANUL AMBIȚIOS AL LUI PONTA

PLANUL AMBIȚIOS AL LUI PONTA

DISTRIBUIȚI

Ponta ineditLiderul PSD, Victor Ponta, pregătește un plan care să-l legitimeze definitiv în ochii mai-marilor conducători occidentali în cazul în care va fi președintele României după 22 decembrie curent.

Potrivit unor surse social-democrate, pentru început Ponta va pune în practică referendumul din 2009, atunci când românii au hotărât, în proporție de 88,84 la sută dintre cei 7,765.573 participanți la vot, reducerea la 300 a numărului de parlamentari. Din 2016, bineînțeles, asta dacă nu se va întâmpla să avem alegeri parlamentare anticipate. Asta pentru că Victor Ponta dorește să arate că este capabil să pună în practică ceea ce a început Traian Băsescu, dar care nu s-a putut face din cauza baronilor locali din toate partidele.

Dacă va definitiva acest plan, Ponta va intra în istorie, fiind președintele care a făcut cu adevărat reforma parlamentară. De asemenea, potrivit acelorași surse, Ponta s-ar fi angajat să ducă mai departe reforma din Justiție, chiar dacă unii baroni din PSD cred că vor scăpa de brațul lung al legii în cazul în care șeful lor va ajunge la Cotroceni.

De asemenea, Ponta atenționează, prin apropiatul său Dan Șova, că dacă va fi ales președinte, viitorul prim-ministru nu va mai fi de la PSD, optând pentru un tehnocrat. Acesta este un semnal către Liviu Dragnea, Victor Ponta nedorind, la ora actuală, să lase nici Guvernul, nici PSD pe mâna acestuia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here