Acasă Politic PMP își alege noul președinte/Se pregătește fuziunea cu PNL?

PMP își alege noul președinte/Se pregătește fuziunea cu PNL?

DISTRIBUIȚI

PMP își alege sâmbătă, 6 martie, noul președinte, după ce Eugen Tomac a demisionat ca urmare a ratării pragului parlamentar în decembrie 2020. Favoriți erau, până acum câteva zile, Mihail Neamțu și Cristian Diaconescu. Primul s-ar fi retras din cursă, scrie Newsweek România.

Diaconescu are un obiectiv urgent să rupă orice alianță informală formată la nivel local între PMP și PSD, după alegerile locale. Una din țintele lui Diaconescu se află în Mehedinți. Unde, potrivit presei locale, PMP a trecut în curtea PSD (după ce a bătut la poarta USRPLUS, dar a fost refuzat spun aceleași surse). Ion Cupă, vicepreședintele PMP și fost președinte al PMP Mehedinți, a devenit, după parlamentare, consilier al deputatului PSD Steluța Cătăniciu, iar soția acestuia, Ramona Cupă, a fost aleasă vicepreședinte al Consiliului Județean Mehedinți chiar cu ajutorul social-democraților. Sursa citată mai susține că PMP se pregătește de fuziunea cu PNL

Despre Diaconescu, presa centrală a vehiculat zilele acestea că ar fi una din opțiunile PNL pentru funcția de Avocat al Poporului, după ce Augustin Zegrean i-ar fi refuzat pe liberali.

Avocat, profesor de drept internațional și diplomat, Diaconescu a fost pe rând ministru al Justiției (2004), ministru de Externe în mai multe guverne (2008-2009 și în 2012), apoi a devenit consilier prezidențial și șef al Cancelariei Președintelui României (până în aprilie 2014).

Ca diplomat, a fost negociator-șef al României pentru tratatele și acordurile bilaterale privind regimul frontierelor, protecția minorităților și readmisia, precum și în domeniul măsurilor de creștere a încrederii și securității în Europa.

Între 1998 și 2000 a fost director general al Direcției Generale Juridice și Consulare din MAE.

În perioada 1997-1998 a îndeplinit funcția de director al Direcției OSCE și de Cooperare cu Structurile Subregionale din MAE.

În perioada 1996-1997 a fost diplomat în Direcția OSCE din MAE.

Și-a început cariera diplomatică în cadrul MAE în 1990, la Misiunea Permanentă a României la OSCE. Ca politician, Diaconescu a fost între 2011 și 2012, vicepreședinte al Senatului României, iar doi ani (2010-2012) a acceptat să fie președintele de Onoare al UNPR, după demisia din PSD în februarie 2010 (în 2008, candida din partea PSD chiar la Primăria Generală a Capitalei).

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here