Acasă Info Local PMUD Bucuresti – Ilfov a primit girul consilierilor generali ai Capitalei

PMUD Bucuresti – Ilfov a primit girul consilierilor generali ai Capitalei

DISTRIBUIȚI

Consilierii generali ai Capitalei au aprobat, in sedinta din 29 martie a.c., proiectul de Hotarare privind Planul de Mobilitate Urbana Durabila 2016 – 2030, document strategic care propune o viziune coerenta de dezvoltare in regiunea Bucuresti-Ilfov.

”Prin aprobarea Planului de Mobilitate Urbana Durabila, Primaria Municipiului Bucuresti si Consiliul Judetean Ilfov, vor putea accesa impreuna fonduri europene de pana la 220 de milioane de euro prin Programul Operational Regional, dintre care 150 milioane de euro vor fi folositi pentru reformarea transportului public. Este un document foarte asteptat de catre toti cetatenii zonei metropolitane extinse a Bucurestiului, si cuprinde proiecte care, odata realizate, vor contribui direct la cresterea calitatii vietii oamenilor”, a declarant primarul general Gabriela Firea.

Printre principalele proiecte ale Municipiului Bucuresti incluse in Planul de Mobilitate Urbana Durabila 2016-2030 se numara: introducerea de benzi de circulatie cu prioritate pentru transportul public pe o distanta de 25 km, achizitia de 100 troleibuze, 300 de tramvaie si 500 de autobuze, dintre care 300 electrice. Proiectul mai presupune si modernizarea infrastructurii de tramvai si extinderea acesteia cu 41 km de cale dubla, precum si reabilitarea a aproximativ 1800 de statii, constructia de parcari de tip Park & Ride la punctele cheie de intrare in oras, constructia de parcari subterane, amenajare si largire Prelungirea Ghencea, largire str. Jandarmeriei, v reconfigurarea intregii zone de birouri Pipera – str. Fabrica de Glucoza, str. D. Pompeiu, str. Petricani, str. Andronache, sos. Colentina, amenajarea infrastructurii utilitare pentru biciclete (piste si locuri de parcare), precum si extinderea sistemului de inchiriere biciclete (bike-sharing), crearea de noi zone cu prioritate pentru pietoni si biciclisti in centrul orasului, concomitent cu modernizarea spatiul urban public si imbunatatirea conditiilor de accesibilitate pentru persoane cu mobilitate redusa și regandirea si extinderea sistemului de management al traficului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here