Acasă Politic PNL: Bugetul pentru 2022 va fi depus la Parlament până la 20...

PNL: Bugetul pentru 2022 va fi depus la Parlament până la 20 decembrie

DISTRIBUIȚI

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat, luni, după ședința conducerii PNL, că propunerea bugetui de stat va fi prezentată până pe data de 20 decembrie în Parlament pentru dezbatere și vot. El a reafirmat angajamentul că nu vor exista noi taxe pentru 2022 și totodată că ținta de deficit a Executivului este în limita a 5,84% din PIB. Totodată, acesta a spus că majorarea programată a pensiilor de la 1 ianuarie 2022 va duce la cheltuieli de 9,4% din PIB, care este un prag agreat cu Comisia Europeană și nu trebuie depășit.

„Premierul Nicolae Ciucă ne-a asigurat astăzi că până pe data de 20 decembrie legea sau propunerea pentru Legea bugetului de stat va fi prezentă în Parlamentul României pentru fi dezbătută şi, bineînţeles, adoptată la timp”, a afirmat Ionuţ Stroe la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Legat de strategia fiscal-bugetară pe 2022, el a precizat că în cadrul BEx al PNL s-a reafirmat poziţia potrivit căreia nu vor exista noi taxe în bugetul pe anul viitor. „Ţinem foarte mult la acest lucru”, a spus Stroe.

Biroul Executiv al partidului a mai luat decizia ca organizația PNL Argeș să fie condusă de Alina Gorghiu, iar președinția organizației PNL Sector 3 să fie asigurată interimar de Florin Cîțu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here