Acasă Politic PNL, dispus să lase Finanțele PSD dacă premierul va fi liberal

PNL, dispus să lase Finanțele PSD dacă premierul va fi liberal

DISTRIBUIȚI

PNL este dispus să lase ministerul de finanțe la PSD dacă premierul va fi liberal, au declarat pentru G4Media.ro surse de la vârful partidului. Potrivit acestora, într-un astfel de scenariu Fondurile europene ar trece la PSD, dar Justiția ar rămâne la liberali. Partidul care dă premierul ar urma să piardă poziția de secretar general al guvernului (SGG).

Liderul PNL, Florin Cîțu, le-a transmis, luni, parlamentarilor liberali că speră ca ”azi-mâine sper să terminăm negocierile de coaliție cu PSD”. El le-a mai spus că mâine ar putea avea un calendar și că ”dacă plecați să fiți în apropiere săptămâna asta”, au declarat surse politice.

Cîțu a făcut aceste anunțuri în ședința reunită a grupurilor de senatori și deputați, la care s-a discutat despre conducerile radioului și televiziunii publice.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat luni, înaintea unei noi runde de negocieri cu social-democrații, că soluția cea mai bună pentru români, în acest moment, este formarea unui guvern alături de PSD cât mai repede posibil. Potrivit premierului interimar, partidul pe care îl conduce face „un compromis major” că negociază cu PSD pentru formarea unui parteneriat de guvernare: „Noi am încercat să avem o guvernare cu cei de la USR, dar cei de la USR ne-au închis ușa”.

„Avem o alianță cu PSD. Avem negocieri pentru a forma o coaliție cu PSD pentru guvernare. Trebuie să formăm acest guvern. Cea mai bună soluție este să avem un guvern cât mai repede. Facem un compromis deja, suntem în negocieri, în discuții pentru a avea o coaliție de guvernare cu PSD. Este un compromis major pe care îl face Partidul Național Liberal. Vom vedea mai departe ce vom face, trebuie să avem o guvernare bună pentru români. Dacă mergem împreună, o să fie o coaliție de guvernare. Vom vedea care o să fie forma. Până la urmă nu poate nimeni să ia o decizie fără o coaliție. Noi am încercat să avem o guvernare cu cei de la USR, cei de la USR ne-au închis ușa, au avut niște condiții bizare la care nu au renunțat. Suntem în partea cealaltă, e important să avem astăzi, să găsim un guvern pentru România”, a declarat Florin Cîțu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here