Acasă Politic PNL poartă discuții pentru ”realizarea unei majorități”/A renunțat la anticipate?

PNL poartă discuții pentru ”realizarea unei majorități”/A renunțat la anticipate?

DISTRIBUIȚI

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, după ședința conducerii partidului, că liberalii vor purta discuții cu celelalte grupuri parlamentare, mai puțin PSD, pentru formarea unei majorități. Ludovic Orban a mai spus, potrivit G4 Media, că parlamentarii PNL vor face ceea ce este mai bine pentru țară, vor acționa în cadrul constituțional.

Principalele declarații ale lui Ludovic Orban:

Vom discuta cu formațiunile politicie, grupurile parlamentare, pentru a încerca să formăm o majoritate.

Florin Cîțu va participa la negocieri.

Vom purta discuții pentru formarea unei majorități.

Singura nerespectare a unui acord politic a fost asumarea răspunderii pe legea alegerii primarilor în două tururi. Așa interpretează UDMR

Parlamentarii PNL vor face ceea ce este mai bine pentru țară, vor acționa în cadrul constituțional și alături de noi sunt implicați în formarea majorității.

Fiecare formațiune politică își va lua decizia în funcție de ce consideră că este normal pentru ei

Dl Cîțu e premier desemnat susținut de PNL.

Propunerea este de a avea un calendar cât mai rapid – audieri marți și miercuri și votul fie joi, fie cel târziu luni

Termenul de 60 de zile de când curge? Aș prefera să nu vă răspund la această întrebare acum.

Suntem în situația în care din cauza chiulului PSD nu s-a reușit finalizarea procedurii în termenul din regulament, eu mi-am depus mandatul, dl Cîțu a fost desemnat. Solicităm derularea procedurilor, astfel încât să se înfăptuiască procedurile constituționale.

Boicotul îi face de râs pe cei care boicotează.

De ce nu au fost discuții cu celelalte partide înainte de a definitiva lista și programul de guvernare? Președintele a consultat toate partidele parlamentare, a desemnat premierul, care a format lista și programul de guvernare, după care discutăm cu toate partidele, mai puțin PSD.

Respingerea OUG 1 aruncă în aer economia și bugetul României. Ar fi o crimă. În cazul în care PSD și cu ciracii pe care îi adună în jurul lor resping ordonanța, aruncă în aer România. Cu siguranță că dacă este respinsă vom ataca la CCR. Ar fi un gest de iresponsabilitate maximă pentru parlamentarii PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here