Acasă Politic PNL vrea alianță cu PSD și în 2024, dar condiționată de o...

PNL vrea alianță cu PSD și în 2024, dar condiționată de o serie de reforme ample

DISTRIBUIȚI

O alianță la guvernare între PNL şi PSD, în urma alegerilor din 2024, trebuie să fie condiționată de o serie de reforme ample în statul român. Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica spune că acesta este mesajul său împărtășit şi de alţi colegi din PNL. Nica a mai arătat că speră ca actuala alianţă să dureze până la alegerile de anul vitor, pentru că oamenii nu mai au nevoie de ceartă politică.

”Şi eu şi alţi colegi din PNL spunem că, dacă va fi să fie o nouă alianţă la guvernare între PNL şi PSD, în urma alegerilor de anul viitor, aceasta va trebui condiţionată de o serie de reforme ample în statul român pentru că nu îţi permiţi să faci un astfel de compromis fără să laşi ceva în urmă”, a spus Alin Nica.

El a explicat şi de ce nu s-au pus aceste condiţii acum.

”Motivul pentru care am venit la guvernare împreună, după ieşirea USR de la guvernare a fost o soluţie de compromis, de a asigura stabilitatea ţării, acesta a fost ţelul nostrum având acele crize suprapuse, criza sanitară, energetică, de securitate”, a explicat preşedintele CJ.

Întrebat cât crede că va dura această coaliţie PNL-PSD, Nica a spus este obligatoriu până la alegerile de anul viitor.

”Sper să  dureze până la alegerile de anul vitor, că nu mai este foarte mult, cât o fi, până la europarlamentare şi ar fi suficient, pentru că oamenii nu mai au nevoie de ceartă politică şi iată, chiar dacă suntem la guvernare ne contrazicem, pentru că suntem partide diferite, dar să începem iarăşi o luptă la baionetă cred că ar fi contraproductiv pentru România”, a explicat Nica.

Despre o alianţă la alegeri, Alin Nica a arătat că nu este adeptul unui astfel de demers pentru că consideră că fiecare partid trebuie să vină cu un program propriu.

 

2 COMENTARII

  1. […] O alianță la guvernare între PNL şi PSD, în urma alegerilor din 2024, trebuie să fie condiționată de o serie de reforme ample în statul român. Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica spune că acesta este mesajul său împărtășit şi de alţi colegi din PNL. Nica a mai arătat că speră ca actuala alianţă să dureze […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here