Acasă Interne Poliția anunță intensificarea acțiunilor pentru combaterea infracționalității

Poliția anunță intensificarea acțiunilor pentru combaterea infracționalității

DISTRIBUIȚI

 Peste 14.800 de testări cu etilotestul au fost făcute de polițiști în week-end-ul care s-a încheiat, în cadrul unei ample acțiuni la nivel național pentru creșterea nivelului de siguranță publică. De asemenea, 1.637 de șoferi au fost testeți pentru verificarea consumului de droguri.

Au fost reținute 1.282 de permise de conducere (din care 220 pentru consum de alcool la volan, 58 pentru consum de substanțe interzise, 542 de permise pentru depășirea vitezei legale) și au fost retrase 637 de certificate înmatriculare.

În același week-end, au fost constatate 712 infracțiuni (12 pentru portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, 64 pentru conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere, 87 pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și 60 pentru conducerea sub influența unor substanțe psihoactive) și au fost constatate 71 de infracțiuni prevăzute de legislația anti-drog.

În total, au fost date 17.368 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe (13.241) pentru abateri la regimul rutier. Aproape 4.000 de sancțiuni contravenționale au fost date pentru depășirea limitelor de viteză  și 198 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, au fost date peste 3.000 de sancțiuni.

În plus, au fost depistate 20 de persoane date în urmărire națională și internațională și au fost identificate 32 de vehicule furate.

MAI anunță că misiunile de combatere și prevenire a infracționalității se vor intensifica.

 

2 COMENTARII

  1. […]  Peste 14.800 de testări cu etilotestul au fost făcute de polițiști în week-end-ul care s-a încheiat, în cadrul unei ample acțiuni la nivel național pentru creșterea nivelului de siguranță publică. De asemenea, 1.637 de șoferi au fost testeți pentru verificarea consumului de droguri. Au fost reținute 1.282 de permise de conducere (din care 220 pentru […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here