Acasă Anchete Poliția Rutieră Ilfov a dat peste 1.300 de amenzi în numai trei...

Poliția Rutieră Ilfov a dat peste 1.300 de amenzi în numai trei zile

DISTRIBUIȚI
Politia rutiera

Conducători auto prinși băuți sau drogați

Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a acționat și în perioada 19 – 21 iulie a.c. pe drumurile publice de pe raza de competență teritorială a județului, în special în zonele cu risc crescut de producere a accidentelor rutiere, pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Totodată, activitățile desfășurate au vizat și combaterea celorlalte cauze generatoare de accidente, iar conducătorii de autovehicule verificați au fost testați cu aparatele etilotest și drug test, pentru depistarea și sancționarea faptelor  de conducere pe drumurile publice a autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Prin aceste acțiuni s-a dorit conștientizarea participanților la trafic cu privire la pericolele generate prin consumul de alcool și substanțe psihoactive, prevenirea comiterii de fapte penale ori contravenționale la regimul rutier, precum și scăderea numărului de evenimente rutiere și de pierderi de vieți omenești.

În urma activităților de verificare au fost aplicate 1.341 sancțiuni contravenționale, au fost reținute 62 de permise de conducere, din care 11 reținute pentru consumul de alcool și unul pentru consum de droguri, iar 22 de certificate de înmatriculare au fost retrase. Totodată au fost constatate trei infracțiuni la regimul rutier.

În primele șase luni ale acestui an, pe raza județului Ilfov s-au produs 100 de accidente rutiere soldate cu decesul a 20 de persoane și rănirea gravă a altor 91.

Recomandări:

IPJ Ilfov recomandă conducătorilor de vehicule ca în primul rând să nu consume băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive, să respecte cu strictețe regulile de circulație, să manifeste o atenție sporită la trafic și să nu fie angrenați în activități de natură a le distrage atenția.

Pietonilor li se recomandă să nu circule pe partea carosabilă, iar atunci când sunt nevoiți să o facă să circule pe sensul opus de deplasare al vehiculelor.

Bicicliștilor li se recomandă suplimentar, să poarte veste reflectorizante, iar bicicletele să fie echipate regulamentar, iar motocicliștilor să respecte regimul de viteză prevăzut de lege, să poarte căști de protecție omologate și îmbrăcăminte de protecție adecvată și, nu în ultimul rând, să-și mărească gradul de vizibilitate prin portul de accesorii reflectorizante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here