Acasă Editorial ”Poliția termică”

”Poliția termică”

DISTRIBUIȚI

  

Cătălin DRAGOMIR

 

Așa cum era de așteptat, imediat după recomandările oficiale de a economisi energia electrică și termică, au apărut comentatorii și conspiraționiștii de serviciu, au apărut propagandiștii care susțin că ne-am întors în epoca lui Ceaușescu, dar au apărut, inevitabil, și bancurile și glumele.

Deși statul suportă încă niște costuri mari pentru a compensa specula din piața energiei, există o categorie, destul de mare, de văitători de serviciu (iar unii dintre ei nu au niciun motiv să-și plângă de milă) care, la orice zvon despre scumpiri, hiperbolizează totul amplificând situația dificilă prin care nu trecem doar noi, ci foarte mulți alți oameni. Asta ar fi propaganda neagră.

Din fericire, există și propaganda bună, ca să o numim așa, care face haz de necaz pentru a atenua starea de încordare generală.

Așa au apărut glumele care contracarează recomandările aiurite cum sunt să facem duș câte doi pentru a economisi apa sau să nu depășim o anumită temperatură ambientală în casă.

”Poliția termică” e în acțiune peste tot și atrage atenția, deocamdată prin ”avertismente”, că nu e bine să fierbem macaroane pentru că se încălzește casa peste măsură și plătim mai mult, de exemplu. Bineînțeles că este o glumă, dar mulți au crezut-o și au început deja să cârcotească.

Stimați cititori, nimeni nu vă îngrădește cu nimic. Puteți consuma cât vreți! Problema e că trebuie să și plătiți pentru ce consumați, pentru că guvernul ajută, dar nu ne acoperă integral cheltuielile. Din acest motiv au apărut îndemnurile la economisire. Nu putem compara perioada de dinainte de 1989 când nu aveam ce consuma. E ridicol!

Guvernul plătește o parte din specula băieților deștepți din energie, dar nu poate suporta totul. Asta e realitatea! Deșteptarea!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here