Acasă Anchete Poliția trece, taximetriștii cu tupeu rămân

Poliția trece, taximetriștii cu tupeu rămân

DISTRIBUIȚI

Din nou controale la taximetriștii de pe lângă aeroporturi

Direcția de Poliție Transporturi a organizat  o nouă acţiune de control privind legalitatea desfășurării transportului rutier în regim taxi și „în regim de închiriere” în zona aeroporturilor civile din România. Totodată, a fost verificat și modul de respectare a măsurilor pentru prevenire0 a și limitarea răspândirii noului coronaravirus SARS-CoV-2.

Pentru eliminarea pirateriei în domeniu şi verificarea activităţii taximetriştilor autorizaţi, au fost verificate 193 de autovehicule și legitimate 223 de persoane. S-a urmărit și impunerea respectării normelor legale care reglementează activitatea de transport persoane, prevenirea concurenţei neloiale, s-a verificat starea tehnică a autovehiculelor taxi, dar și a funcţionarea corectă a aparatelor de taxat. Astfel, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 83 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 20.000 de lei.

Din totalul sancţiunilor, 14 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, cu modificările și completările ulterioare, 59 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 8 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 și 2 la alte acte normative.

Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare. Totodată, a fost reținut un permis de conducere.

Acţiunile s-au derulat pe parcursul a două ore, în funcţie de traficul de pasageri din fiecare aeroport.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here