Acasă Info Local POLIȚIȘTII ILFOVENI, CU OCHII PE ȘCOLI

POLIȚIȘTII ILFOVENI, CU OCHII PE ȘCOLI

DISTRIBUIȚI

sigurantaÎn perioada 9 – 13 mai a.c., în baza Planului aprobat de Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, polițiștii ilfoveni intensifică acţiunile pentru asigurarea unui climat de siguranţă în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Astfel, polițiștii de prevenire a criminalității, de ordine publică, rutieră și economic sunt prezenți atât în şcolile de pe raza județului Ilfov, cât și în zona adiacentă acestora, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor.

Măsurile luate de poliţişti sunt structurate pe trei paliere: prevenire prin acţiuni educative, verificarea modului de supraveghere, pază și acces în unităţi și acordarea sprijinului de specialitatate (activităţi pentru menţinerea ordinii publice, intervenţia în cazul evenimentelor produse în perimetrul unităţilor şcolare, sesizate prin ”112” şi combaterea absenteismului şcolar).

În primele două zile ale acestei săptămâni, poliţiştii au derulat  56 de activităţi preventive în cadrul orelor de curs, la unitățile de învățământ de pe raza județului Ilfov. Au fost efectuate 26 de controale pentru verificarea modului de supraveghere, pază și acces în unităţile de învăţământ, în conformitate cu prevederile Legii nr. 333/2003. De asemenea, polițiștii de investigare a fraudelor au efectuat verficări la societăți economice din zonele adiacente unităților de invățământ, două dintre acestea fiind sancționate contravențional, cu amenzi în valoare de 2.500 de lei.

În cadrul acţiunilor, au fost aplicate 71 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcări ale unor acte normative, precum Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socielă, a ordinii și liniștii publice, O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, H.G. 128/1994 privind unele măsuri pentru asigurarea condițiilor de dezvoltare fizică și morală a elevilor și studenților și Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor. Totodată, poliţiştii au informat conducerea şcolilor cu privire la elevi care au fost depistaţi în timp ce absentau nejustificat de la cursuri. Având în vedere că siguranţa în şcoli reprezintă una dintre priorităţile poliţiei, şi în zilele următoare, poliţiştii vor continua acest gen de activităţi. – sursa – IJP Ilfov

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here