Acasă Info Local Polițiștii ilfoveni instruiti de Crucea Rosie

Polițiștii ilfoveni instruiti de Crucea Rosie

DISTRIBUIȚI

La 25 aprilie 2017, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov și Societatea Națională de Cruce Roșie din România au semnat un protocol de colaborare care are ca obiectiv instruirea gratuită în domeniul acordării primului ajutor de bază a polițiștilor din cadrul formațiunilor de rutieră și ordine publică.

Timp de un an, aproximativ 500 de polițiști vor fi instruiți de Crucea Roșie Română să acorde primul ajutor. Primul curs de prim ajutor pentru polițiști va avea loc miercuri, 26 aprilie a.c., în incinta Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, unde vor participa 15 de polițiști care pe parcursul a 12 ore, împărțite în două zile consecutive, vor învăța manevrele de acordare a primului ajutor.

Cursul este preponderent practic și se finalizează cu un examen, în urma căruia aceștia vor primi un certificat de absolvire și o legitimație, care confirma că sunt instruiți să acorde primul ajutor de bază. Astfel, după absolvirea cursurilor de prim ajutor, polițiștii ilfoveni vor ști să acorde primul ajutor în caz de pierderea cunoștinței, stop cardio-respirator, hemoragii, luxații, entorse, fracturi, arsuri (în caz de electrocutare sau insolație), înec sau sufocare cu un corp străin etc..

Cursurile de prim ajutor au certificare europeana eliberată de Centrul Mondial de Referință pentru acordarea primului ajutor al Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semiluna Roșie și sunt predate de formatori acreditați.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here