Acasă Economie Polițiștii – nemultumiti rau de tot

Polițiștii – nemultumiti rau de tot

DISTRIBUIȚI

Sindicaliștii din Poliție vor picheta Ministerul Muncii în zilele de 23 și 24 martie, iar în 25 martie vor organiza un marș de protest de la Ministerul de Interne până la Guvern, a anunțat luni, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și al Personalului Contractual, Dumitru Coarnă.

Până acum și-au anunțat participarea 10.000 de membri, care protestează față de nerespectarea legii și de neaplicarea corectă a salarizării în Ministerul de Interne, a spus Coarnă, la începutul discuțiilor cu reprezentanții Ministerului Muncii privind proiectul Legii salarizării unitare.

Acesta a subliniat că sindicatul nu a primit un draft al proiectului de lege și că solicită respectarea prevederilor Hotărârii de Guvern 1/2017, deoarece, în prezent, sporurile din MAI se raportează la salariul de bază din 2009. Potrivit acestuia, ”în poliție nu se mărește absolut nimic”, deși ultima majorare în acest sector a fost operată în 2008.

Coarnă nu vorbește însă despre salariile pe care le au ofițerii superiori și multiplele sporuri, ca să nu mai vorbim de modalitatea deosebit de avantajoasă de a ieși la pensie din acest sistem.

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a declarat la România TV că salariile până la pragul de 4.000 de lei se vor dubla, cele după pragul de 4.000 de lei se vor majora cu 45%, iar la salariile care depășesc pragul de 7.000 de lei vor fi creșteri, ”dar nu foarte mari”. Creșterile ar urma să se facă până în 2022.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here