Acasă Social Polițistul Godină îl ia peste picior pe Patriarhul Daniel

Polițistul Godină îl ia peste picior pe Patriarhul Daniel

DISTRIBUIȚI

Polițistul Marian Godină îîi dă o replică usturătoare Patriarhului Daniel, care a spus că regimul Ceaușescu a căzut după ce autoritățile au interzis pelerinajul de Sf. Dimitrei cel Nou. Godină se întreabă dacă Sf. Dimitrie nu a văzut timp de trei decenii cât de greu le este românilor și a decis să facă o minune pentru căderea comunismului, doar când s-a simțit deranjat de situație.

”Am aflat de la patriarhul Daniel o scurtă istorie a moaștelor Sfântului Dimitrie. În ’89, comuniștii au interzis pelerinajul la moaște, pentru că ar fi avut o întâlnire într-o clădire apropiată și nu au vrut să fie deranjați.

Din cauza asta, Patriarhul Teoctist a fost nevoit să mute moaștele.

Eu înțeleg cam așa: pe Sfântul Dimitrie nu l-a deranjat prea tare că românii se chinuiau în comunism de vreo treizeci de ani. Sărăcia, lipsa alimentelor, raționalizarea produselor de bază, statul în frig, suprimarea libertăților etc nu l-au mișcat pe Sfânt.

Dar când comuniștii au mers atât de departe încât să interzică chiar și pelerinajul la moaște și l-au mai și mutat din locul lui, s-a supărat atât de tare încât a făcut să cadă comunismul. Bine, nu chiar pe loc, i-a luat câtvea luni, probabil a fost o minune mai complexă care a necesitat timp. Sau dormeau moaștele de treizeci de ani și s-au trezit când au fost mutate, de la asfaltul prost din București, văzând abia atunci cât de greu o duc românii?”, scrie Marian Godină, pe blogul personal. Foto – National.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here