Acasă Editorial POPA HAIDUCUL

POPA HAIDUCUL

DISTRIBUIȚI

click pagina 1.Editorial 

Cătălin DRAGOMIR

 

Chiar dacă nu ne aflăm oficial în campanie electorală, aleșii nu se pot abține să nu vină cu idei care mai de care mai năstrușnice și populiste pentru a căpăta vizibilitate. Acum a venit rândul senatorului Constantin Popa, acesta dorind ca toți cei care muncesc legal în România să beneficieze de o masă caldă la prânz oferită, normal, de angajator. Ideea proiectului legislativ i-a venit lui Popa după ce, milos din fire, zice el, a văzut angajați care mănâncă hrană rece la serviciu sau nu mănâncă deloc pentru că nu au bani pentru a-și cumpăra de-ale gurii. ”Văd zilnic cum săracii oameni mănâncă hrană rece la serviciu, ce își aduc de acasă. De multe ori, nu au nimic în geantă, pentru că nu au bani și rabdă foame. Unii se duc la tot felul de magazine și își cumpără sandwich-uri sau mâncare caldă la caserole, cu care vin apoi la locul de muncă. Este o mare pierdere de timp pentru angajați. Unii se îmbolnăvesc de stomac pentru că nu se hrănesc corespunzător, din lipsa banilor”, plânge Popa pe umerii angajaților.

Popa – aflat printre susținătorii taxării marilor averi, o altă idee populist-haiducistă – vrea, așadar, ca angajaților să li se ofere posibilitatea să beneficieze la prânz de o masă caldă, în valoare de 15 lei, și să se hrănească în mod corespunzător. De dușuri obligatorii și un somn odihnitor după cafeluța și țigara de după prânz, oferite, bineînțeles tot de angajator, nu zice Popa, încă, nimic. Dar nu e timpul trecut. Bine că nu s-a gândit ca în timpul anotimpului rece muncitorii să aibă asigurată și o cană cu vin fiert, iar vara o halbă cu bere, având în vedere că atât vinul, cât și Berea, în cantități mici, sunt considerate alimente.

El propune ca angajatorii privați (pentru că statul are) să își deducă suma din profit. Asta dacă există. Ce să mai, marea solidaritate socială va contribui din plin la dezvoltarea societății. Până la alegerile din toamnă îl așteptăm pe Popa să vină și cu propunerea ca fiecare angajat să primească, lunar, câte un plin de benzină, ca să vină cu mașina proprie la serviciu, având în vedere aglomerația peste măsură din mijloacele de transport în comun, și – de ce nu – câte o săptămână de vacanță la mare și la munte, în funcție de anotimp. Tot din profitul firmei. Și, să nu uit, al 13-lea și al 14-lea salariu, în euro, ca să nu mai ia țeapă la casa de schimb valutar și obligatoriu trei luni pe an, iarna, scutirea de la plata întreținerii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here