Acasă Economie Popești-Leordeni: Investiție de 10 milioane de euro pentru o nouă fabrică de...

Popești-Leordeni: Investiție de 10 milioane de euro pentru o nouă fabrică de reciclare a deșeurilor de sticlă/Peste 100 de noi locuri de muncă

DISTRIBUIȚI

Greenglass, o campanie prezentă în orașul Popești-Leordeni din 2013, începe construcția celei de-a doua fabrici de reciclare deșeuri sticlă post-consum în România, mărindu-și capacitatea de producție la 260,000 tone/an.  Capacitatea de procesare totală a celor două fabrici va acoperi ținta de colectare și reciclare pe care România o are de îndeplinit pentru deșeurile de ambalaje de sticlă, incluzând și cantitatea care urmează a fi colectată din Sistemul Garanție – Depozit.

Noua fabrică va dispune de tehnologia necesară pentru reciclarea unor tipuri de deșeuri greu de tratat, precum sticla plană, sticla provenită din construcții și demolări și cea din industria automotive, oferind astfel o soluție completă în privința reciclării deșeurilor de sticlă în România.

Construcția noii fabrici va începe în semestrul al doilea al anului 2022 și va intra în funcțiune în 2023. Odată cu noua investiție, pe lângă operațiunile de reciclare sticlă post consum, noua fabrică va recicla și sticlă plană din industria automotive și sticlă provenită din construcții și demolări. Se așteaptă să creeze peste 100 de locuri de muncă locale în faza de construcție și 90 de roluri permanente odată ce va fi finalizată.

La nivel european, producția de stică a continuat să crească în ultimii ani, ajungând la peste 21.000.000 de tone. Organizația Europeană a Producătorilor de Sticlă (FEVE) confirmă că sticla este mai mult ca niciodată principalul material de ambalare pentru băuturi spirtoase, vinuri și bere și este al doilea material de ambalare de top din Europa în ceea ce privește volumul. Foto: Greenglass

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here