Acasă Info Local Popești Leordeni: Spatiu de cazare dotat, gata să preia cazuri de Coronavirus

Popești Leordeni: Spatiu de cazare dotat, gata să preia cazuri de Coronavirus

DISTRIBUIȚI

Având în vedere fluxul de evenimente petrecute la nivel național privind evoluția răspândirii virusului COVID-19, pentru a evita orice dezinformări alarmante de tip “zvonuri”, primarul Petre Iacob a hotărât să comunice săptămânal actualizarea tuturor datelor legate de situația orașului Popești-Leordeni.

La 18 martie 2010, pe raza localității există o femeie testată pozitiv de COVID 19, 188 de cazuri în autoizolare la domiciliu și 15 cazuri ieșite din autoizolare la termen.

Persoana confirmată pozitiv ca fiind infectată cu Coronavirus, este o persoană de sex feminin, aflată în acest moment în afara oricărui pericol, fiind de fapt în categoria persoanelor asimptomatice (nu manifestă simptome de niciun fel deși rezultatele analizelor au indicat-o ca fiind infectată)

Primarul Iacob susține că, prin Directia de Sănătate Publică Ilfov, monitorizează permanent cazul si evoluția acestuia.

Cazurile de autoizolare la domiciliu sunt cu preponderență persoane din Popești-Leordeni care au călătorit în afara țării în zonele afectate de Coronavirus și care la sosirea în țară au declarat situația, urmând în regim de prevenție a fi puse sub supraveghere și comunicate în lista de evidență a D.S.P pentru județul Ilfov. De asemenea în autoizolare mai pot intra și persoanele care confirmă contactul cu un caz infectat până la ieșirea rezultatelor analizelor.

În rândul acestor persoane autoizolate la domiciliu până în acest moment nu s-a confirmat nicio infestare cu virusul COVID-19.

În ceea ce privește cazurile în carantină, președintele Comitetului pentru Situații de Urgență al Județului Ilfov, prefectul Daniel Zamfir, are în atribuții, obligația să identifice, să hotărască și să aprobe spații de carantină pe teritoriul întregului judet (fără posibilitatea de refuz a proprietarului clădirii sau a autorităților locale – dată fiind starea de urgență declarată). În acest sens, s-a identificat și pe raza orașului Popești Leordeni un spatiu de cazare dotat, gata să preia cazuri care sosesc în țară.

Petre Iacob: ”Fac un apel foarte important către locatarii vecini cu zona de carantinare decisă de Direcția din cadrul Prefecturii: Nu există niciun pericol în zona respectivă. Situația este în totalitate sub controlul autorităților (Jandarmerie, Ministerul Sănătății și D.S.P). În plus, oamenii care urmează să sosească la spațiul respectiv, nu sunt persoane obligatoriu contaminate. Sunt fix în situația celor 188 izolați la domiciliu (cu 0 cazuri infectate), dar care spre ghinionul lor nu locuiesc în apropierea unui oraș dotat cu aeroport. Își vor derula perioada de carantină, apoi vor putea călători liber spre propriile domicilii”.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

seventeen − 14 =