Acasă Info Local Precizări privind perchizițiile de la APIA

Precizări privind perchizițiile de la APIA

DISTRIBUIȚI

apia-1367921798

Șefii APIA București și Ilfov, vizați într-un dosar cu prejudiciul de 26 milioane de euro

”Este un caz din 2012 in care si eu si cei de la APIA l-au sesizat tuturor instituțiilor statului din acea vreme, e vorba de o societate din Bulgaria care după ce a câștigat o anumita licitație nu a mai livrat produsele respective. APIA din cate știu e in proces de recuperare. Sesizările noastre au fost, dincolo de recuperarea sumelor, pentru identificarea celor care au mers pe o astfel de procedura si sper ca daca azi sunt percheziții acolo sa se fi ajuns la capătul atei ca sa zic așa”, a declarat luni ministrul Daniel Constantin, referitor la perchizițiile care au loc la APIA București și Ilfov.

După cum am anunțat, procurorii DNA efectuează 18 pecheziții în județele Dâmbovița, Giugiu, Ilfov și București, într-un dosar de deturnare a fondurilor europene. Trei dintre acestea vizează sediile Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

Cercetările vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție și împotriva intereselor Uniunii Europene, comise în perioada 2012, fiind o acțiune desfășurată în cooperare cu Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), care a furnizat date procurorilor DNA, dar și cu ajutorul SRI.

Prejudiciul adus bugetului UE s-ar ridica la 26 de milioane de euro, cei vizați direct fiind șefii APIA din structura centrală și Ilfov.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here