Acasă Politic Prefectul şi subprefectul vor fi asimilaţi cu secretarii de Stat

Prefectul şi subprefectul vor fi asimilaţi cu secretarii de Stat

DISTRIBUIȚI

Vicepremierul Paul Stănescu declară că prefectul şi subprefectul vor fi asimilaţi cu secretarii de Stat, potrivit noului Cod administrativ care se află în dezbatere parlamentară.

La 18 aprilie a luat ființă o comisie specială parlamentară în ceea ce priveşte Codul administrativ, pentru ca acesta să treacă mai repede de votul aleșilor. Stănescu crede că vom avea un Cod administrativ la finalul acestei sesiuni parlamentare şi ”vom lămuri foarte, foarte multe lucruri”. ”În primul rând, aş vrea sa vă spun că prefectul şi subprefectul vor fi asimilaţi cu secretarii de Stat, asta ca sa nu ne mai dăm după deget. Prefectul şi subprefectul fiind reprezentanţii guvernului în teritoriu este normal să fie oameni politici, să vină odată cu guvernul, să reprezinte politica guvernului şi să fie secretari de Stat. Nu sunt de acord să spunem că prefectul este altceva, o persoană neutră să spunem aşa. Niciodată nu vom putea spune acest lucru pentru că el este numit în teritoriu de un guvern care sigur este politic”, afirmă Stănescu.

Discuţiile sunt aproape de final şi în ceea ce priveşte formula de finanţare a unităţilor administrativ-teritoriale, iar săptămâna viitoare se va discuta şi acest lucru împreună cu asociaţiile de municipii, oraşe şi comune, astfel încât să intre cât mai repede în Parlament. De asemenea, în curând vor fi aprobate şi două ordonanţe de urgenţă ce vor aduce reglementări în domeniile achiziţiilor publice şi parteneriatului public-privat. Foto: B1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

five × 1 =