Acasă Info Local Prefectura: Mențineți aceeași stare de alertă!

Prefectura: Mențineți aceeași stare de alertă!

DISTRIBUIȚI
sursă foto: Viitorul Ilfovean

În ultimele 24 de ore, peste 472 de angajați ai poliției, jandarmeriei și poliției locale au participat în sistem integrat la 29 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 în județul Ilfov, anunță Instituția Prefectului.

Forțele de ordine ilfovene au verificat 3.080 de persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor de izolare și 17 societăți comerciale și PFA cu privire la respectarea interdicțiilor impuse în timpul stării de urgență. Ca urmare a desfășurării acțiunilor, au fost aplicate 79 de sancțiuni în valoare de 51.290 lei.
În ultimele 24 de ore nu a fost înregistrat niciun dosar penal în contextul epidemiei COVID-19, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor prevăzută de art. 352 Cod Penal.

În același interval de timp, jandarmii ilfoveni au verificat în teritoriu respectarea prevederilor OUG nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, aplicând 11 sancțiuni contravenționale în cuantum de 22.000 lei.

Conform raportării Direcției de Sănătate Publică, astăzi, 07 mai 2020, la ora 15:00, în centrele de carantină din județul Ilfov erau cazate 132 de persoane. Numărul de persoane izolate și monitorizate la domiciliu în județ este de 951.

Pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov au efectuat misiunile obișnuite de preluare și transport al persoanelor care au tranzitat județul, transport al persoanelor care au fost plasate în carantină sau care au avut nevoie de spitalizare în urma faptului că au fost suspicionate/confirmate a fi infectate cu virusul SARS-CoV-2. De asemenea, ISU BIF desfășoară continuu misiuni pentru a sprijini celelalte instituții cu atribuții în prevenirea răspândirii COVID-19, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la misiunile de transport. Subliniem faptul că ISU București-Ilfov asigură inclusiv suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI).

Structurile abilitate ale Ministerului Afacerilor Interne vor continua să acționeze în teren atât pentru asigurarea respectării restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare, cât și pentru prevenirea și combaterea criminalității.

*****

Reamintim cetățenilor faptul că, în urma emiterii Ordonanței Militare nr. 10 din 27.04.2020, Guvernul României a realizat un nou model de declarație pe proprie răspundere, care se regăsește pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Interne. Noua declarație a fost modificată în sensul că subsolul documentului specifică noul interval orar în care persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani pot ieși din casă. Documentul poate fi completat direct pe computer/laptop în câmpurile predefinite și ulterior tipărit și semnat de către titular. O altă modalitate este tipărirea documentului, completarea „de mână” în câmpurile predefinite și ulterior, semnarea de către titular. Totodată, declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf („de mână”), cu respectarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție. În același timp, menționăm că poate fi folosit în continuare și modelul precedent al declarației pe proprie răspundere.

Toate ordonanțele militare, precum și alte documente oficiale emise în contextul pandemiei COVID-19, pot fi consultate pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Interne, în secțiunea Utile și pe platforma www.stirioficiale.ro, în secțiunea Hotărâri și legislație.

Pentru date actualizate cu privire la zonele afectate de infecția cu noul coronavirus (SARS-CoV-2) și situația la nivel global, poate fi accesată pagina de internet a Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile: http://www.cnscbt.ro/.

Pentru recomandări și alte informații, puteți apela linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia alocată lor +4021.320.20.20.

*****

Instituția Prefectului – Județul Ilfov solicită în continuare cetățenilor să respecte prevederile ordonanțelor militare și amintește faptul că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni severe, iar necunoașterea legii nu exonerează de răspundere contravențională sau penală.

Restricțiile impuse de autorități și măsurile de igienă și de distanțare socială recomandate în această perioadă au scopul de a reduce riscul de expunere la noul coronavirus. Vă rugăm să mențineți aceeași stare de alertă față de riscurile la care v-ați putea expune, să nu uitați că suntem cu toții parte din aceeași mare colectivitate și că trebuie să fim permanent atenți ca acțiunile noastre să nu ne afecteze pe noi, pe cei dragi nouă și comunitatea în care trăim.

Să rămânem solidari și responsabili, pentru siguranța noastră și a celor dragi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here