Acasă Economie Pregătiri pentru implementarea marelui proiect de apă-canal

Pregătiri pentru implementarea marelui proiect de apă-canal

DISTRIBUIȚI

La 3 decembrie 2018 a avut loc o ședință de lucru pentru implementarea proiectului de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județ, la sediul Operatorului Regional Apă-Canal Ilfov. Alături de conducerea Consiliului Județean Ilfov, la întâlnire au participat șefii societății Apă – Canal, reprezentanții Consiliului de Administrație, ai Unității de Implementare Proiecte și ai ADIA Ilfov. S-au stabilit pașii de urmat pentru ca proiectul de apă și canal să fie implementat în cele mai bune condiții, s-a discutat despre pregătirea licitațiilor aferente, dar și despre eventualele greutăți pe care autoritățile publice le-ar putea întâmpina în derularea acestui contract.

Marian Petrache, președinte al CJ Ilfov: ”Având în vedere valoarea sa, de 311 milioane de euro nerambursabili, dezvoltarea infrastructurii de apă-canal este genul de proiect pe care îl facem o dată în viață. Pentru asta nu sunt suficiente doar eforturile și priceperea noastră, trebuie să punem și suflet. Doar așa ne vom putea asigura că totul merge conform planului, astfel încât aproape 200 de mii de locuitori din 20 de localități ilfovene să beneficieze de apă și canalizare la standarde europene, până în anul 2022”.

Consiliul Județean Ilfov și Ministerul Fondurilor Europene au semnat un contract de finanțare de 311 milioane de euro, pentru apă și canal, din fonduri POIM (Programul Operațional de Infrastructură Mare). Aplicația de finanțare a fost trimisă la Bruxelles.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here