Acasă Educatie Premierul atrage atenția că în Ilfov incidența infectării cu COVID-19 se apropie...

Premierul atrage atenția că în Ilfov incidența infectării cu COVID-19 se apropie de 3‰ înaintea începerii noului an școlar

Premierul a cerut dublarea numărului de paturi ATI disponibile pentru pacienții infectați cu COVID-19

DISTRIBUIȚI

Ilfovul, alături de Bistrița-Năsăud, a fost indicat de prim-ministrul Florin Cîțu ca unul din județele în care, cu o zi înainte de începerea noului an școlar, incidența infecției cu COVID-19 este în creștere, apropiindu-se de 3‰.

Prim-ministrul a discutat astăzi, într-o videoconferință cu prefecții, despre situația infrastructurii școlare și situația epidemiologică la zi.

”În ceea ce privește situația epidemiologică, știți foarte bine că, din păcate, suntem pe o pantă ascendentă și avem câteva județe în care situația este deja îngrijorătoare și incidența a sărit de 2‰. Bistrița Năsăud și Ilfov sunt deja sunt chiar peste, deja ajung la 3‰. Trebuie să vedem ce soluții vom avea în perioada următoare și cum ne asigurăm că toate măsurile sunt respectate”, a spus Cîțu.

De asemenea, în intervenția publică, premierul s-a referit și la dotarea cu măști de protecție, atrăgând atenția direcțiilor județene de sănătate publică că măștile de protecție trebuie să existe în stocuri și ajung în școli, dând asigurări că sunt sunt suficiente măști de protecție, dar dacă va fi nevoie stocurile vor fi suplimentate.

”Foarte importantă este nu doar ziua de mâine, ci siguranța copiilor în fiecare zi. Vreau să menținem anul acesta cu prezență fizică și de aceea trebuie să e asigurăm că regulile pe care le-am stabilit sunt respectate în fiecare zi”, a spus prim-ministrul.

În ceea ce privește infrastructura școlară, informațiile actualizate arată că în 253 de școli nu sunt asigurate condițiile igienico-sanitare (cele mai multe în Dolj – 36, Arad – 33, București – 28 și în Buzău), 53 de școli nu au asigurate materiale de curățenie, igienă și dezinfecție (unități de învățământ din Dâmbovița, Giurgiu, Timiș și București), iar în cazul a 139 de școli din Bacău, Timișoara, Hunedoara și Constanța sunt probleme cu instalațiile de încălzire, situație care trebuie remediată rapid, având în vedere apropierea sezonului rece.

Pentru rezolvarea situațiilor evidențiate, premierul i-a responsabilizat pe prefecții în funcție sau pe subprefecții care au preluat responsabilitățile după eliberarea din funcție a  reprezentanților USR/PLUS: ”Vreau să fie foarte clar, cei care au preluat atribuțiile au toată responsabilitatea și nu accept nicio scuză când e vorba de siguranța copiilor”.

De asemenea, prim-ministrul a vorbit despre folosirea certificatului verde pentru participarea la nunțile programate în zonele cu o incidență ridicată a infectărilor cu COVID-19, având în vedere că astfel de evenimente sunt greu de reprogramat după o zi pe alta.

În ceea ce privește pregătirea spitalelor pentru primirea pacienților infectați cu COVID-19 în condițiile în care în acest moment există 860 de paturi disponibile și 600 de pacienți internați în secțiile ATI, premierul a cerut pregătirea ”cât mai repede” a 1.600 de paturi disponibile pentru secțiile ATI, ”să nu fim luați pe nepregătite”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here